Wolke 7

Eens even kijken. Gniffel. Nee, echt?!
Eens even kijken. Gniffel. Nee, echt?!

Half acht. Kei tingel-tangelt ons wakker. Heerlijk geslapen na de copieuze maaltijd van gisteravond. Vandaag gaat het gebeuren, het ‚’Wolke 7 Schnupperaufenthalt’’. Lekker douchen en wederom een heerlijk ontbijt. Ruimschoots op tijd naar beneden. Anja een beetje zenuwachtig en Martien vindt het ook spannend. Voor alles is een eerste keer…

Netjes wachten op onze beurt om 10:00 uur. “Als we maar niet apart behandeld worden.” verzucht Anja. Opgevangen door twee lieftallige dames. Anja mag met Anna, de lange mee en Martien met Tanja, de korte. Allebei een eigen kamertje in. Eerst met de voeten in een teiltje met warm water, honing en bloemblaadjes. “De duster mag wel uit hoor.” zegt Tanja. Terwijl de voeten ondergedompeld zijn krijg je een heerlijke nekmassage van een minuut of vijf. Voeten netjes afgedroogd.

“Gaat u maar liggen.” Onwennig ga je liggen en vervolgens krijg je het ene warm compress na het andere op je gezicht, met tussendoor zalfjes, peelings, verkoelers, vochtinbrengers, het houdt niet op. Je raakt de tel kwijt.

Massage van ogen, wenkbrauwen, gezicht, van voor naar achter van links naar rechts. Linksom, rechtsom, je kunt het zo gek niet bedenken, of het gebeurt wel. Super. Telkens merk je dat je er gespannen bij gaat liggen en dat je bewust je lijf weer moet ontspannen. Vervolgens wordt alles systematisch afgewerkt: armen, handen, benen, voeten en dat alles zowel links als rechts. Ondertussen is je gezichtsmasker aan het inwerken. Naarmate de massage vordert wordt de masseuse steeds stiller. Ze zegt niets meer, alleen het hoognodige en doet alles muisstil. Tsja, je kan niet anders dan ontspannen.

“Ik laat u even met rust nu. “Zit het edelstenenmasker—dat op je ogen ligt—nog goed?” “Jazeker.” Zachtjes verlaat ze de kamer.

Tien minuten later komt ze weer binnen, haalt heel zorgvuldig het edelstenenmasker van je ogen af. Het wordt weer licht. Maar de ogen blijven dicht, want je gezicht krijgt weer een beurt. Heerlijk. Tien minuten later is alles klaar. Even tekenen voor de behandeling en ze laat me alleen achter in de kamer om even bij te komen en op eigen gelegenheid naar buiten te komen.

105 minuten later ontmoeten Anja en Martien elkaar weer in de twee stoeltjes aan het begin. Anja drinkt een mix van kruidenthee met jus d’orange en Martien een creme-orange thee. Duf en loom zitten we daar een kwartiertje ervaringen uit te wisselen.

We lopen door de saunaruimte naar de relaxruimte en daar zijn wonder boven wonder nog twee van die heerlijke ligstoelen met uitzicht op het dal en in de zon beschikbaar. Snel territorium afgebakend en gaan liggen. Beetje lezen. Kop koffie tussendoor. Het spul moet namelijk nog een uur of twee intrekken.

Nieuwsgierig aagje, die Anja. Buiten de deur van de wellness staat de een of andere Adonis (of is het Michelangelo’s David) met afgehakte armen en een blauwe handdoek om zijn middel. “Toch even kijken.” denkt Anja…

Half twee naar boven, douchen, omkleden en naar beneden voor een lichte lunch: bouillon, broodje, beetje vlees in stroganoff-saus en een stukje cake na.

Martien en Anja lopen route TK 3b (7 km).
Martien en Anja lopen route TK 3b (7 km).

engel-obertal-ruine-wegwijzer

engel-obertal-ruine

Anja spoort Martien aan voor een lekkere wandeling. Zeven kilometer. Via een ruïne. De trap af daar met de sneeuw is een gevaarlijk klusje. Nog een stuk doorlopen, een stuk misgelopen, berg op, berg af, in de sneeuw. Heerlijk! Muisstil. Watervallen. Super.

engel-obertal-ruine-panorama

engel-obertal-ruine-trap-af

Half zes weer terug—twee-en-half uur gelopen. Biertje en wijntje. Verslag schrijven. Weer een heerlijk zesgangenmenu. Prima kok!

engel-obertal-portrettenmuur

Zoals elke avond als je op je kamer komt een heerlijke chocoladebonbon op je kussen. Je bed ligt open. De gordijnen zijn dicht. Een lamp is aan. Een schoon vloerkleedje ligt voor je bed.

Tanden poetsen. Zzzzz.

engel-obertal-martien-kijkt-schuin-omhoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *