Opium—heerlijk oosters eten

opiumlogo.gif
Vanavond heerlijk met Anja een hapje gegeten in restaurant Opium in Utrecht centrum. We waren er rond een uur of zes en konden overal zitten. Reserveren kan je daar niet. Tegen een uur of acht zat de hele zaak bomvol. Leuke vriendelijke en slanke dames in een zwarte jurk bedienen met een glimlach.

Leuke ongedwongen ambiance. Grote zaak met een paar aparte ruimtes. Wij zaten heerlijk onder het galzen dak in het midden. Lekker licht en lekker centraal zodat je bijna de hele zaak door kan kijken.

Eerst een hapje sesambrood uit de oven met oosters dips met een glas Chardonnay 1st Step, Step Road Winery—Zuid-Australië. Frisse stijl Chardonnay uit koel klimaat. Heeft lichte citrus tonen en een zachte ronde afdronk.

Anja:

  • Warme salade van pikante portobello met Japanse nashipeer en een dressing van pistache en mirin.
  • Gepeperde en gegrilde entrecote met shii-take, nameko paddenstoelen en oosterse saus van gember.
  • Sinaasappel-kaneelmousse met spekkoek en groene appel-ijs.

Martien:

  • Thaise spies van lamsfilet op een bedje van geroosterde baby aubergine met een dressing van sjalotten en knoflook.
  • Vietnamese viscurry Cha Ca La Ving op smaak gebracht met dille, galanga en kurkuma en met krokante noedels en cashewnoten.
  • Chocolade brownie met een hangop van vanille en madame en een stroop van limoenbladeren.

Wijn: heerlijk flesje Diemersfontijn Pinotage, Wellington – Zuid-Afrika met aroma’s van mokka en chocolade en een lange soepele afdronk.

Snuffel zelf eens lekker door het menu. (pdf).

Aansluiten naar de film: Babel, met Brad Pitt en Cate Blanchett.

Een gedachte over “Opium—heerlijk oosters eten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *