Madison WI: dag 02 – Zon, water en “the mall”

(Omdat ik graag zo snel mogelijk wil gaan slapen, heb ik de foto’s in deze post niet bewerkt. Door het felle zonlicht zijn een aantal daarom niet zo heel mooi 🙂 Maar jullie doen het er maar mee GRAPJE :D)

(Sorry voor spelfouten; ik heb het niet meer nagekeken, daar ben ik te moe voor)

De eerste nacht overleefd! Jaja, dat hadden jullie niet gedacht, hè. Toen ik gisteren om half 11 ging slapen, had ik voor de zekerheid nog een wekker gezet zodat ik later mijn bloedsuikerspiegel kon meten. Toen ik daarvoor om drie uur wakker werd, dacht ik, “Hmmm, die slaap ga ik niet vatten.” Ik dacht eraan om het thuisfront te bellen, maar ik dacht, dat kan toch niet. Tot ik me besefte dat het in Vianen NL natuurlijk al 10 uur ’s ochtends was. Lekker anderhalf uur gekletst en de spanningen losgelaten die ik tijdens de reis had opgebouwd en daarna als een blok tot half 8 geslapen. Héérlijk was dat! Het bed ligt dan ook wel machtig lekker. Ik denk dat dat nog best wennen wordt als ik straks terug moet en mijn bed weer mijn eigen bed is. Zo’n king-sizer maakt verwend.

Samen met Tamara en Martym ontbeten; dat was heel gezellig. We hebben lekker rustig aangedaan. Er was dit weekend een gigantische Amerikaanse familie op bezoek in het hotel, die zowat de hele ontbijtzaal confiskeerde, dus wij hebben lekker in de lounge ons eten genuttigd. Er waren weer typisch Amerikaanse dingen te krijgen: zo kon je je eigen wafel maken en overgieten met “syrup”, lauwe kersen en slagroom. Ook hoorde ik dat je hamburgers kon krijgen, al heb ik die niet kunnen ontdekken. Ik heb zelf lekker een boterham met ei en aardbeienjelly op en een bakje fruit. De koffie zorgde ervoor dat ik wat wakkerder werd na mijn diepe slaap (al hielp de lekkere douche daar ook goed bij).

Na het ontbijt zijn we allemaal naar onze kamers gegaan om met thuisfronten te skypen/bellen. Zo ook ik. Lekker met Papa, Mama en Esther gebeld, met Martijn gebeld en met Opa en Oma gebeld. Dat was echt heel leuk!

En tussendoor uit de reeks “HET IS GEWOON NET ALS IN DE FILMS” een foto genaamd: “De ijsblokjesmachine op de gang van de suites”.

Lekker om je champagnefles koel in te houden.
Lekker om je champagnefles koel in te houden.

We hadden pas om 1 uur met z’n allen beneden afgesproken om de stad te gaan verkennen, dus ik heb het laatste uurtje gepakt om lekker buiten van de zon te genieten. Het was heel koud, maar de lucht was prachtig blauw, geen wolkje te bekennen en de zon scheen volop. Oftewel: heerlijk wandelweer! Ik heb een rondje om het hotel gemaakt en ook het pleintje bezocht waar we zaterdagavond hebben gegeten.

Het grappige is dat er op de weg langs het hotel geen stoplichten zijn. Maar daar staat tegenover dat er heel weinig auto’s rijden en ze ook helemaal niet hard gaan.

Een meertje naast het hotel.
Een meertje naast het hotel.
Het hotel tegenover mijn hotel. Even groot.
Het hotel tegenover mijn hotel. Even groot.
Vond ik mooi. Dit is de weg, met daarop water.
Vond ik mooi. Dit is de weg, met daarop water.
Zijaanzicht hotel, met daarnaast weer datzelfde watertje.
Zijaanzicht hotel, met daarnaast weer datzelfde watertje.
Overkant!
Overkant!
En wat meer naar links. Wat is alles groot en ver weg, hè?
En wat meer naar links. Wat is alles groot en ver weg, hè?
De stoep :-) langs het hotel.
De stoep 🙂 langs het hotel.
Wederom ergens aan de overkant.
Wederom ergens aan de overkant.
Adler's, waar we gegeten hebben.
Adler’s, waar we gegeten hebben.
Beetje Western Cowboy-style.
Beetje Western Cowboy-style.
Parkeerplaats bij het restaurant. Om nogmaals aan te geven hoe wijds het uitzicht is.
Parkeerplaats bij het restaurant. Om nogmaals aan te geven hoe wijds het uitzicht is.

IMG_0882

Daarna dacht ik, ik ga maar terug. En toen ben ik naar de “sport court” gegaan, waar mijn kamer uitzicht op heeft en daar heb ik nog een kwartiertje op mijn collega’s gewacht. 🙂

Op naar het magisch prieeltje!
Op naar het magisch prieeltje!

IMG_0885

Voor in de zomer, denk ik.
Voor in de zomer, denk ik.
Putten!
Putten!
Ijsvorming bij de regenpijp.
Ijsvorming bij de regenpijp.
Leuke tafeltjes, waar ik later aan heb gezeten.
Leuke tafeltjes, waar ik later aan heb gezeten.
Het prieeltje.
Het prieeltje.
Ik ontmaagd altijd graag de sneeuw. Maar ja, wie niet?
Ik ontmaagd altijd graag de sneeuw. Maar ja, wie niet?
Een prullenbak die me aan een vuurkorf deed denken.
Een prullenbak die me aan een vuurkorf deed denken.
Boompje op boomschors. Vond ik wel lief.
Boompje op boomschors. Vond ik wel lief.
Super romantisch bankje onder het prieeltje dit. I am loving this.
Super romantisch bankje onder het prieeltje dit. I am loving this.
Waterput. Deed mij denken aan Riven (Martijn?).
Waterput. Deed mij denken aan Riven (Martijn?).

En toen? De stad in! We hebben een kwartier gewandeld naar de Wall-Mart. Daar moet je namelijk wel een keer doorheen zijn gelopen als je in de VS bent. Het was stiekem gewoon een uit de kluiten gewassen HEMA, maar shhh, zeg het niet verder. Esther, speciaal voor jou nog een foto van een Assepoester-kerstbal.

Ja ja. Zoals het hoort.
Ja ja. Zoals het hoort.
"Oh ho ho, Christmas socks!"
“Oh ho ho, Christmas socks!”
Assepoester voor in de kerstboom.
Assepoester voor in de kerstboom.
Leuke borden, maar op de kop. Niet prijzig!
Leuke borden, maar op de kop. Niet prijzig!

Vervolgens weer een kwartier gewandeld naar een grote “shopping mall”, waar ik wat inkopen heb gedaan bij Victoria’s Secret, plat gezegd een luxueuze ONDERBROEKENWINKEL. 😀

Mooie "signs" zijn mooi. Papa, you taught me well.
Mooie “signs” zijn mooi. Papa, you taught me well.

IMG_0910

En daarna met de bus “downtown”, naar het centrum van Madison, waar we wat hebben rondgelopen om uiteindelijk bij het imposante “State Capitol” aan te komen. Langzaam viel de schemering en werd een Madison een stad van kerstige lampjes. Heel gezellig.

Een mooi steegje.
Een mooi steegje.
Een klok en een raar gebouw.
Een klok en een raar gebouw.
Een extreem lelijke foto, maar: de universiteit!
Een extreem lelijke foto, maar: de universiteit!
Het rare gebouw dichtbij.
Het rare gebouw dichtbij.

En toen kwamen we bij een van de grote meren van Madison (die allemaal uitkomen in dezelfde grote rivier). Het was heel mooi met sneeuw en het was ook heel koud, maar dat was het zeker waard!

Je mag er niet op vanwege de winter en toch staan er mensen. Rara, hoe kan dat?
Je mag er niet op vanwege de winter en toch staan er mensen. Rara, hoe kan dat?
Een lelijke foto van de leuke typisch Amerikaanse huizen die in Madison staan. Ze zijn allemaal verschillend!
Een lelijke foto van de leuke typisch Amerikaanse huizen die in Madison staan. Ze zijn allemaal verschillend!

Gezellig. Kerstig. Een beeld naar mijn hart.
Gezellig. Kerstig. Een beeld naar mijn hart.
Karamel-appels, voor Esther.
Karamel-appels, voor Esther.
Karamelkoekjes, ook voor Esther.
Karamelkoekjes, ook voor Esther.

En daar was ie dan, de State Capitol:

Met kerstboom.
Met kerstboom.
Zonder kerstboom.
Zonder kerstboom.
Van dichtbij.
Van dichtbij.

Gereflecteerd in een ander gebouw.

Toen zijn we een kopje koffie (“caramel macchiato”) gaan drinken in een leuk klein café:

Michelangelo's, met allerlei schilderijen van Michelangelo binnen.
Michelangelo’s, met allerlei schilderijen van Michelangelo binnen.

Daarna met de bus naar huis, bij de broodjeswinkel een klein bakje soep en een broodje gekocht en daarna op de kamer bij Jorte alles opgegeten en een film gekeken (het hotel heeft een videotheek). We wilden eerst mijn laptop aansluiten op de TV maar hij heeft geen HDMI-ingang (dit is meer informatie voor papa en Martijn) dus dat ging niet door.

Het is inmiddels half 12 geweest, veels te laat dus, dus ik ga lekker slapen. Morgen gaan we er vroeg uit, zodat we om 8 uur op de zaak zijn en de training van start kan! Heel spannend!!

Het was echt een heel erg leuke dag en ik heb het bijzonder naar mijn zin 🙂

Een gedachte over “Madison WI: dag 02 – Zon, water en “the mall””

  1. Ook deze in mail heb ik mijn ogen uitgekeken, ja wat is het daar groots.
    Waqt woon ik dan in een klein steegje hahahahahaha
    Benieuwd hoe je 1e dag training is gegaan.
    We kijken er weer naar uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *