Lotharpfad

engel-obertal-sneeuw-berg-panorama

Beetje uitgeslapen. Heerlijk en rustig ontbeten.

Op naar Wolfach (niet Wolfgang), zo’n 42 kilometer ten zuiden van Baiersbronn. Halverwege boven op de berg gestopt, zo mooi was het uitzicht daar. Auto geparkeerd en met de super Meindel-schoenen een superwandeling door de sneeuw en de wilde natuur gemaakt—het Lotharpfad.

engel-obertal-lotharpfad-wegwijzer

Wunderbar war das Aussicht und gans stil! “Dan kann dein Mann dich in die Armen nemen ohne das iemand das sieht,” zei ’s avonds een lieve, oudere dame hotelgast. Kwartier of drie later weer op pad, verder naar Wolfach. Prachtige natuur.

engel-obertal-sneeuw-berg-blauwe-lucht

In Wolfach aangekomen de auto voor het politiebureau geparkeerd, naast het bord dat je in de rijrichting moet parkeren omdat het geen eenrichtingsstraat is. We hebben de auto dus braaf omgekeerd en goed geparkeerd. Parkeerkaartje gehaald: eerste dertig minuten gratis.

engel-obertal-torten

Op naar de Bäckerei en een koffie met een punt Schwarzwäldertorte en een punt Himbeerentorte genoten. Zeg maar rustig puntkomma.

engel-obertal-blote-dame

Tijdens de korte sanitaire stop pal naast de deurpost, van de overigens kraakheldere herentoilet, nog een heel klein bloot vrouwtje waargenomen.

Daarna nog even door Wolfach gelopen. Zo klaar, want klein stadje. Wij op zoek naar de Glashütte, maar nergens te vinden.

Dan maar met de auto op zoek. Ja hoor, aan de rand van het stadje, op een industriegebied, staat de Glashütte. Glasblazerij, net zoals in Leerdam. Niet veel aan dus. Ze hadden ook nog een hele kerstafdeling met ballen en lampjes en houtgesneden joekels van beelden. Plus een afdeling met WMF-messen, -pannen en alle andere spullen voor de keuken. Inclusief de kaasschaaf die niet lekker in de hand ligt vanwege de scherpe rand aan het handvat.

De Kaffee mit Torte viel toch wat minder en in de Glashütte allebei uitgebreid toiletonderzoek gedaan. Dat lucht op zeg.

engel-obertal-bierbuik

engel-obertal-bierbuik-martien
Na de Glashütte via Freudenstadt naar het hotel teruggereden. Onderweg gestopt bij Alpirsbacher Klosterbräu in het plaatsje, jawel, Alpirsbach. Even winkelen in de kloosterwinkel. Leuk hoor.

Hop, door naar Freudenstadt. In Freudenstadt ziet er heel leuk uit, zo ’s avonds in de schemering. Daar gaan we binnenkort eens overdag kijken.

Zeven kilometer later komen we aan bij Engel Obertal. Sprookjesachtig. Kort naar de kamer—hé, therockfamily.nl doet het niet—en vervolgens weer zes gangen tot ons genomen. Het was wederom bijzonder lecker, samen met een fles Gut Nägelsförst uit Baden Baden—2010er CruVision cabernet sauvignon – merlot – pinot noir.

Zzzz…

engel-obertal-sprookje-hoofdingang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *