Kuckuck

engel-obertal-freudenstadt-plein

Op tijd eruit—half acht. Op tijd ontbijten. Op tijd weg. Op naar Freudenstadt. Daar wilden we gisteren al heen. Het is een half uurtje rijden, dus eigenlijk ‘om de hoek’.

Enorm groot plein met daaromheen een paar wegen en daar weer omheen helemaal rondom een galerij met alkoven en de ene winkel na de andere. Gewone winkels, dat wel. Niets bijzonders. Dus waren we toch redelijk snel uitgekeken.

engel-obertal-jupiter

Bij een mineralenwinkel een knots van een knikker van een of andere Zuid-Afrikaanse jaspis gekocht. Het lijkt een beetje op Jupiter. Die kan bij de verzameling.

engel-obertal-kuckuck

Even later gebeurde het onvermijdelijke. We kwamen langs een klokkenwinkel. Niet zomaar een klokkenwinkel. Een klokkenwinkel met koekoeksklokken! Jawel hoor, Anja wilde er graag een hebben. Zo gezegd, zo gedaan. Een klein koekoeksklokje gekocht. Op het hele uur inderdaad, “kuckuck (kuckuck)”. De ‘kuckkcuk’ tussen haakjes is de veel zachtere echo van de eerste. Net echt. Ik vroeg of de koekoek ’s nachts ook slaapt. Dat doet hij, verzekerde de verkoopster mij, “Tussen tien uur ’s avonds en zes uur ’s morgens is hij stil.” Blij en verlicht verlieten we de winkel. Prima klokje om op zolder te hangen, in “Anja’s Domein”.

Vijf winkels later zit een bakker die ook koffie schenkt. Dat was lekker. Rondje afgemaakt en weer terug bij de auto naar Engel Obertal teruggereden.

engel-obertal-sommerberg-anja-loopt

Vlak voor het hotel, rechtsaf, omhoog, de berg op, richting hotel Sommerberg. De auto geparkeerd en een klein uur de berg op gelopen in de sneeuw. Wederom prachtige natuur, stilte, ontzag en zon!

Terug naar het hotel, waar de lunch alweer vol aan de gang is. Kartoffelsuppe, Brötchen, Appfelsaft, Schnitzelchen in Currysauce, twee stukjes taart voor toe. Dichtgroeien? Hoe kom je erbij?!

engel-obertal-anja-martien-onderweg-naar-sauna

Na de lunch omgekleed voor een middag zwemmen, sauna, liggen, lezen, luieren. Top!

Nu is het zeven uur ’s avonds. Anja schrijft haar dagboek actueel en Martien tikt het verslag, knipt en plakt de juiste foto’s en publiceert het volgende artikel in het journaal.

We weten het menu voor vanavond al, maar we zijn het ondertussen ook weer vergeten. Het leven blijft verrassend.

engel-obertal-ligstoelen-panorama

Een gedachte over “Kuckuck”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *