Helaas pindakaas

engel-obertal-reserviert-karte

Acht uur. Vandaag uitchecken. Anja is er al eerder uit omdat ze slecht geslapen heeft—een uitzondering want alle andere nachten hebben we als een roos geslapen

Standaard ritueel. Uur of half negen naar beneden voor het ontbijt. Elke dag ontbijten we minder dan de dag ervoor. 🙂 Na het ontbijt naar boven en de koffer pakken. Was snel gepiept.

engel-obertal-sleutel-kamer-243

Met een zware koffer en de lift naar beneden en bij de receptie uitchecken uit kamer 243. Dat loopt niet zo lekker. Het pinnen wordt telkens afgebroken. Ook met lagere bedragen lukt het telkens niet. De Rabobank gebeld. Na vijf minuten in de wacht eindelijk iemand aan de lijn. “Nee, ik weet niet hoe we dit op kunnen lossen. Met uw Rabo Wereldpas kunt u in het buitenland maximaal 500 euro per dag opnemen of betalen.” “Hoe doen anderen dat dan die in het buitenland zijn met een Rabo Wereldpas en bedragen groter dan 500 euro moeten betalen?” vroeg ik. “Tsja, dat weet ik niet.” was haar onbenullige antwoord. “Welnu, dan ga ik toch op zoek naar een andere bank.” zei ik. “Oh, ik zal een melding maken zodat een van mijn collega’s u hierover terug kan bellen deze week.”…

Ondertussen hebben we het totale bedrag kunnen voldoen met totaal vijf transacties: twee credit card-transacties, één transactie met Martien’s bankpas en één met Anja’s bankpas en de laatste paar euro contant. “Met de Zwitsers die hier logeren is het nog erger.” zo wist de receptionist ons gerust te stellen en geeft ons een papieren tasje met twee flessen bronwater en een vers Duits (zuurdesem?)brood voor onderweg mee.

engel-obertal-zuurdesembrood

Om elf uur rijden we weg. Nèt buiten het Schwarzwald de tank volgegooid en een goede reis gehad. Met droog en bewolkt weer weg, maar onderweg begon het wel te regenen.

engel-obertal-raststätte

Na een uur of twee gestopt bij een Raststätte tussen Warmsroth en Daxweiler. Kop koffie en het Kaiserbrötchen dat Anja des ochtends met liefde heeft voorbereid. Eén met kaas en één met Schwarzwälder Schinken. Heerlijk. Naar de toilet kost ¢70. Je gooit wat geld in een automaat en dan krijg je een kaartje en eventueel wisselgeld. Het kaartje kan je later weer bij een kassa inleveren en dan krijg je ¢50 terug of korting op je koffie.

Twintig minuten later weer onderweg. Bij Venlo de grens over en in Nederland klaarde het weer behoorlijk op. Voorspoedige reis die ons om kwart voor vijf weer in Vianen brengt.

Koffer uitpakken. Pizzaatje eten bij Mamma Mia. Beetje TV kijken.

Zzzzzzz…—als rozen.

Zondagmorgen eet Martien de eerste Duitse boterham met Calvé pindakaas met stukjes noot. Helaas pindakaas. Pindakaas op een Allison boterham is een betere combinatie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *