Columbus » OH » Fire Flight

Vandaag was een nog groter avontuur dan afgelopen maandag. ’s Ochtends hebben we om kwart over zeven een meeting die een kleine twee uur duurde. Aangezien we ook nog lekker koffie willen gaan halen, gaan ik en mijn collega om tien over half zeven de deur uit. Voor het eerst in mijn leven bestel ik een driedubbele espresso om de ochtend door te kunnen komen 🙂

Ik moet om half twaalf al met de taxi naar het vliegveld en aangezien iedereen meetings bij moet wonen, kan ik geen gedag zeggen. Unfortunately peanut butter, om het maar even in goed Nederlands te verwoorden.

Op het vliegveld van Columbus twee uur wachten, dus voor belachelijk veel geld lunch gehaald. Toen we eindelijk het toestel in mochten (ik had letterlijk één been in zo’n personensluisding gezet), kwamen er opeens allemaal veiligheidsmensen die riepen dat we op moesten houden met boarden en dat iedereen (inclusief de mensen die al ingestapt waren) terug moest naar Security.

Tegen die tijd rook het aangenaam naar knappend haardvuurtje dus het was vrij duidelijk dat er ergens brand was: op het dak van een gebouwtje ergens op de landbanen.

Wachten, wachten, wachten, uiteindelijk toch naar Chicago kunnen vliegen. Maarja, als je in eerste instantie maar een half uur overstaptijd hebt, mis je met de minste geringste vertraging uiteraard je aansluitende vlucht. Zo ook ik.

Niet erg, gratis herboeken. Ik was immers niet degene die de brand had gesticht.

Wat!? Morgenochtend half tien!? Maar ik moet om acht uur op werk zijn. Nee meneer, dat vind ik te laat. Nou, scan dan je net vers van de pers boarding pass nog maar een keer en kies “find alternate flights”. Kijk eens aan, een vlucht om zes uur die avond. Dan hoef ik maar – snelle blik op telefoon – twee en een half uur te wachten. Doenbaar.

Hapje eten (belachelijk duur), naar de gate, gate verandert, naar een andere gate, vlucht vertraagd, vlucht gecanceld, vlucht toch niet gecanceld, vlucht wel vertraagd, vlucht vertrekt vanuit dezelfde gate als een andere vlucht om dezelfde tijd, dat kan natuurlijk niet.

Daar is de vlucht! Boarden geblazen! En wel om vijf over zeven. Netjes. Oh, het vliegtuig moet eerst ontdooien middels anti-vries? Geen probleem. Duurt tien minuten, zegt u? Prima, got it. Duurt 25 minuten? Ok nouja, het zal hardnekkig ijs zijn.

En nu? Nu is het kwart voor acht en zit ik zoveel duizend meter boven de grond in een vliegtuig dit berichtje te typen.

Vreemd genoeg ben ik heel vrolijk en heb ik er helemaal zin in! Als we nou over een kwartiertje of drie landen, hoef ik alleen nog maar een half uur met een taxi naar mijn lieve, fijne hotelbed 🙂

Oeh! Ik krijg een een pepermuntje van de stewardess!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *